HİLÂL-İ AHMER MECMÛʻALARI / CİLT 7

Türkiye Hilâl-i Ahmer Mecmû‘ası Sayı 67 3295 Koyun yağı + Süt + Herring balığı + Yeşil sebzeler + + Vitamin B'yi hâvî gıdâlar: Ale'l-umûm hubûbât + + Kuru bezelye, fasulye, mercimek, fıstık + + + Yumurta sarısı + + Karaciğer, yürek, pankreas, beyin, yürek + + Ceviz, fındık ve emsâli + + + Mayalar hulâsası + + + + Köklü sebzeler + Patates + Vitamin C'li gıdâlar: Tâze meyveler, bilhâssa limon, portakal, mandalina, domates + + + Ağaç çileği, böğürtlen + + Şeftâli + + Diğer meyveler (çoğu) + Çiğ yeşil sebzeler + + + Az pişen yeşil sebzeler + Patates ve şalgam + Bundan mâʻadâ alınan gıdâ ve vitaminlerin mikdâr ve tenevvüʻüne göre ne gibi hastalıklar ve avârız zuhûra geldiği de şu şekillerde gösterilmişdir: Kalori yapan yağ, şeker ve nişastalı mevâd Su Tuz

RkJQdWJsaXNoZXIy NTY0MzU=